SEO o Adwords, aquesta és la qüestió

03 ag. SEO o Adwords, aquesta és la qüestió

Davant del plantejament d’invertir en posicionament web i després de buscar a un professional, moltes vegades ens trobem amb el  següent dubte, uns et recomanen en invertir més en SEO i d’altres més en SEM (Google Adwords). Que fem?, SEM o SEO?

Abans de respondre aquesta qüestió aclarirem cada concepte, els pros i contres. Per això no hi ha res millor que una imatge

Què és SEO y què és SEM

SEO són els resultats que et dóna Google, segons les seves consideracions, no es paga per sortir a Google, la variable econòmica simplement no existeix, influeixen un altre tipus de variables com: keywords, Page Rank, contingut, nombre de visites, backlinks, URLs amigables, enllaços social media, etc. Però, el que sí és segur és que Google normalment no s’equivoca i els resultats que dóna són molt fiables.

SEM (Google Adwords) és publicitat dirigida, és a dir, nosaltres definim les paraules per les quals volem sortir, paguem un tant… I voilà! Allí estem, a les primeres posicions dels anuncis “patrocinats”. Què aconseguim amb això? Doncs sortir ràpidament a Google i molt tràfic que ens permetrà millorar el SEO. Però recorda, per un bon SEO no només compten les visites (tràfic), hi ha moltes altres variables.

¿Per tant, que faig, SEM o SEO?

No hi ha una resposta única. Cada projecte és diferent i per tant s’ha d’analitzar cada pàgina web o botiga online per què l’estratègia de màrqueting online doni els fruits desitjats.

Pros i contres per prendre la millor decisió:

SEO

SEM

– Resultats a mitjà i llarg termini.- Atreure tràfic qualificat.

– Els usuaris fan més clics en els resultats orgànics (SEO) que en els patrocinats (SEM).

– Només et permet posicionar un nombre limitat de paraules clau.

– No és possible segmentar.

– Alta rendibilitat a llarg termini.

– Google escull a on dirigeix a l’usuari de la nostra web.

– Resultats a curt termini.- Atreure tràfic, les visites van en funció de la inversió.

– Menys clics que amb el SEO.

– Posicionar-te per moltes paraules clau (keywords).

– Pots segmentar a qui tu vulguis i a qui i on va dirigida la campanya.

– Quan deixis de pagar, desapareixes.

– Tu esculls a on es dirigeixen als usuaris en fer clic.

Como pots veure, no hi ha una fórmula màgica, tot va en funció dels resultats que vulguis obtenir, temps i inversió. Una bona opció és repartir el pressupost en les dues opcions, i amb un bon estudi de la teva web i una definició clara dels objectius podrem saber quin tant per cent assignarem a cada un.

Desitgem que aquest petit resum et sigui d’ajuda. Si tens algun dubte, pots deixar els teus comentaris en aquest post o mitjançant la nostra pàgina de Facebook.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Obrir chat
Contacta WhatsApp
Marketing t3 WhatsApp
En que et podem ajudar?